ua en ru

Холодницький розповів, коли нардепу Довгому можуть оголосити остаточну підозру

Холодницький розповів, коли нардепу Довгому можуть оголосити остаточну підозру Фото: Назар Холодницький (Віталій Носач, РБК-Україна)

За його словами, справа підходить до свого логічного завершення

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький розповів, коли народному депутату з групи "Воля народу" Олесю Довгому можуть оголосити остаточну підозру. Про це він заявив на спільній з главою Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прокурори проводять з ним (Довгим, - ред.) процесуальні дії за місцем його проживання. У нього зламана нога, він на милицях. Ця справа підходить до свого логічного завершення. Остаточну підозру ми очікуємо від Генпрокуратури, думаю, сьогодні-завтра. Я сподіваюся, і прокурори орієнтовані на те, щоб на наступному тижні завершити досудове розслідування ".

Нагадаємо, у вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Довгому. Згодом йому вручили оновлену підозру.

Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем під час виконання ним повноважень заступника Київського міського голови - секретаря Київської міської ради.

Через дії Довгого у власність житловому кооперативу незаконно було передано 10 земельних ділянок природно-заповідного фонду "Острів Жуків" площею 44,25 га. Таким чином державі завдано збитків на суму 81,7 млн гривень.