ua en ru

Луценко підписав повідомлення про підозру Довгому

Луценко підписав повідомлення про підозру Довгому Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Генпрокурор підписав повідомлення про підозру нардепу перед відрядженням

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Верховної Ради України з групи "Воля народу" Олесю Довгому. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру депутату Довгому за тими ж статтями. А саме - 364 частина 2 та 28 частина 2. Деталі будуть пізніше, коли генпрокурор повернетьс з відрядження", - підтвердили в прес-службі.

За словами прес-секретаря, Юрій Луценко підписав підозру перед відрядженням. Точну дату Сарган не уточнила.

Відзначимо, Довгий підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 червня 2017 року Генеральна прокуратура внесла подання на зняття з Олеся Довгого депутатської недоторканності.

У той же день генпрокурор Юрій Луценко пояснив, що в діях депутата вбачаються ознаки зловживання службовими обов'язками, вчинені в співучасті, з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок заказника Жуків острів загальною площею 44,25 га.