ua en ru

Холодницький попросив Луценка розслідувати втручання нардепа Дейдея в роботу САП

Холодницький попросив Луценка розслідувати втручання нардепа Дейдея в роботу САП Фото: Холодницький попросив Луценка розслідувати втручання нардепа Дейдея в роботу САП

Холодницький заявив про тиск Дейдея на суд

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє про тиск з боку народного депутата Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт") на суд та перешкоджання з боку нардепа роботі прокурорів відомства. Про це Холодницький повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зокрема, за словами Холодницького, 17 липня під час розгляду в Солом’янському райсуді Києва клопотання про застосування до підозрюваного Сергія Переломи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Дейдей разом з іншими особами, відкрито, у присутності представників ЗМІ, висловлював погрози фізичної розправи та ображав гідність процесуального керівника у кримінальному провадженні – заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка та першого заступника Холодницького Максима Грищука.

"За таких обставин в діях народного депутата України Дейдея Є.В. вбачаю протиправний умисел щодо перешкоджання законній діяльності прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та перешкоджання виконанню ними службових обов’язків, а також тиск на суд", - підкреслив голова антикорупційної прокуратури.


У зв’язку з цим Холодницький звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка.

"Звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка з вмотивованим рапортом про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 343 та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України", - написав він.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Віталій Купрій направив генпрокурору депутатське звернення з вимогою допитати Холодницького про вимагання хабара.