ua en ru

Холодницький підписав подання про зняття недоторканності з Довгого

Холодницький підписав подання про зняття недоторканності з Довгого Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

У САП вважають, що зібраних доказів достатньо для внесення зазначеного подання в Раду

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата України Олеся Довгого. Про це він повідомив під час прес-конференції у вівторок, 20 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора підписав подання про зняття недоторканності (з Олеся Довгого - ред.), оскільки ми вважаємо, що доказів, зібраних для оголошення підозри досить для внесення зазначеного подання (до Верховної Ради, - ред.). Вчора подання було направлене генпрокурору", - сказав Холодницький.

За його словами, клопотання по нардепу надійшло минулого тижня.

"По Довгому надійшло минулого тижня клопотання, генпрокурор визначив підслідність кримінального провадження за НАБУ за фактом виділення земельних ділянок в Києві в 2007-2009 роках", - зазначив голова САП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ передала до САП проект подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

Зазначалося, що Довгий є фігурантом кримінальної справи за фактом незаконного виділення земельних ділянок на території заповідника "Жуків острів". Довгий може бути притягнутий до відповідальності за ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем).