ua en ru

Холодницький направив запит в РФ про видачу нардепа Онищенка

Холодницький направив запит в РФ про видачу нардепа Онищенка Фото: Олександр Онищенко

САП перевіряє отримання Онищенком російського паспорта

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький направив запит в Російську Федерацію про видачу нардепа Олександра Онищенка, який підозрюється в газових махінаціях. Про це Холодницький повідомив в Facebook.

За словами Холодницкого, Онищенко періодично з'являється в Росії.

"Підозрюваний Онищенко... черпає такі глибокі переконання, швидше за все, під час перебування на території нашого північного "брата"... Систематично здійснюючи перельоти між Лондоном і Москвою на літаку марки EMBRAER 135 BJ, бортовий номер якого складається з ініціалів підозрюваного, він суперечить своїм же заявам щодо постійного місця проживання, яке знаходиться за його численними відеовключеннями в Лондонських апартаментах", - зазначив Холодницький.

Він також повідомив, що українська сторона перевіряє інформацію про отримання Онищенком російського паспорта.

"Тому, не чекаючи рішення Інтерполу, сьогодні мною, старшим прокурором - процесуальним керівником погоджено та направлено компетентним органам Російської Федерації запит про міжнародну правову допомогу з метою подальшої його видачі українській стороні", - додав Холодницький.

Вже вкотре переконуюся, що протидія зовнішньому агресору та внутрішньому ворогу – корупції знаходиться в нерозривному зв...

Опубліковано Назаром Холодницьким 6 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Інтерпол може оголосити Онищенка в міжнародний розшук у жовтні.