ua en ru

Усі агенти НАБУ були набрані з порушенням закону, - Луценко

Усі агенти НАБУ були набрані з порушенням закону, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

За словами генпрокурора, всі агенти агентства обрані на якихось закритих процедурах

Усі агенти Національного антикорупційного бюро України були набрані з порушенням законодавства. Про це сьогодні, 3 грудня 2017 року, в ефірі телеканалу "1+1" заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Усі так звані агенти НАБУ набрані з порушенням закону. Закон вимагає, щоб усіх, усіх до єдиного співробітників НАБУ набирати на відкритому конкурсі, але десятки агентів, у тому числі ті двоє, які були зафіксовані на конспіративній квартирі, обрані на якихось закритих процедурах, що порушує закон...", - стверджує він.

Луценко також розкритикував можливість таких агентів мати доступ до матеріалів "прослушки" Служби безпеки України.

"Ми маємо нелегальних агентів, вони використовують незаконні методи провокацій, ніхто з них не допущений до державної таємниці, але водночас їм надаються матеріали "прослушки" СБУ, що є кримінальним злочином, вони самі використовують незареєстровану в Україні прослуховувальну техніку, яка завезена контрабандним шляхом", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні стався черговий конфлікт між правоохоронними органами. Генеральна прокуратура України провела обшуки в агента Національного антикорупційного бюро "Катерини". ГПУ також звинуватила НАБУ в штучному створенні ситуацій для викриття хабарників.

Своєю чергою глава антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що СБУ зірвала всі спецоперації НАБУ. Він також додав, що його відомство проводить службове розслідування дій Генпрокуратури та Служби безпеки України.