ua en ru

Холодницький: по справі "Краяна" затримано шістьох осіб, ще двох розшукують

Холодницький: по справі "Краяна" затримано шістьох осіб, ще двох розшукують Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

У справі "Краяна" фігурують 8 підозрюваних

По справі завода "Краян", фігурантом якої є мер Одеси Геннадій Труханов, затримано шістьох осіб, ще двох розшукують. Про це на брифінгу заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі затримано шість з восьми підозрюваних у справі. Двох осіб досі розшукують", - зазначив Холодницький.

Так, Холодницький повідомив, що загалом у справі було оголошено 8 підозр, 5 з яких - службовим посадовим особам Одеської міської ради. Також підозри оголосили двом керівникам і засновникам приватних підприємств, які, на думку слідства, були задіяні у незаконній схемі. Останній підозрюваний - оцінювач, який робив оцінку приміщень, які фігурують у справі.

За словами Холодницького, слідство інкримінує підозрюваним завдання шкоди у 185 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що по справі "Краяна" сьогодні було затримано мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана. Наразі чиновникам повідомлено про підозру.

Зазначимо, правоохоронці вважають, що чиновники можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивній компанії, керівник якої перебуває в зоні АТО.