ua en ru

Ходжес оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Ходжес оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення РФ в Україну Фото: Бен Ходжес (wikipedia.org)

Ходжес вважає це малоймовірним

Командувач армією США в Європі Бен Ходжес оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"Як на мене, це зараз малоймовірно. Але люди хвилюються через те, що дії росіян непрозорі. Там немає ЗМІ, ніхто не знає, що вони роблять, вони загрозливо говорять про гонку ядерних озброєнь. Вони відтворили ударні формування, такі як 1-а гвардійська танкова армія. Вони дуже активно модернізують свою армію. Тому східні європейці, включаючи українців, хвилюються з приводу російської військової сили ", - підкреслив він.

Командувач зазначив, що масштабне вторгнення в Україну виключить будь-які нормальні відносини Росії із Заходом і Сполученими Штатами.

"Я не думаю, що це ймовірно, так як навіщо їм масштабне вторгнення зараз? Яка мета? Це, звичайно ж, виключить будь-які нормальні відносини Росії із Заходом і Сполученими Штатами", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що в разі відсутності на території України важливою газотранспортної системи Російська Федерація не буде утримуватися від широкомасштабного вторгнення в Україну.