ua en ru

Ходорковський прокоментував рішення суду про скасування виплати 50 млрд доларів акціонерам ЮКОСа

Ходорковський прокоментував рішення суду про скасування виплати 50 млрд доларів акціонерам ЮКОСа Фото: Михайло Ходорковський

Ходорковський вважає, що таким чином Захід вирішив послабити тиск

Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський прокоментував рішення Окружного суду Гааги про скасування виплати Росією 50 млрд доларів акціонерам компанії. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.


"Захід вирішив послабити тиск. Мої друзі продовжать протистояння. Я ішов і йду до зміні режиму іншим шляхом", - пише Ходорковський.

Крім того, як повідомляє "РИА Новости", в Мін'юсті Росії вважають, що рішення Окружного суду Гааги у справі ЮКОСа дає підстави вимагати скасування арешту активів РФ за кордоном.

"Саме по собі рішення не знімає арешти з нерухомого майна і рахунків, але створює безумовні підстави вимагати скасування забезпечувальних заходів. У першу чергу, у Франції і в Бельгії", - повідомили в Мін'юсті РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Окружний суд Гааги скасував рішення про виплату 50 млрд доларів акціонерам ЮКОСа.

Таким чином суд скасував рішення Постійної палати третейського суду, яким у 2014 РФ зобов'язувалася виплатити 50 млрд доларів колишнім акціонерам ЮКОСа Hulley Enterprises, Yukos Universal і Veteran Petroleum.

Суд погодився з доводами Російської Федерації, визнавши, що у третейського суду не було юрисдикції для розгляду спору в рамках Договору до Енергетичної хартії, який РФ підписала, але не ратифікувала.