ua en ru

Ходорковський відкинув підозри щодо вбивства мера Нафтоюганська Петухова

Михайло Ходорковський відкинув підозри щодо організації вбивства мера Нафтоюганська. За його словами, смерть Володимира Пєтухова була йому невигідна, передає радіо "Ехо Москви".

Мотивів для вбивства мера Пєтухова у екс-глави Юкоса не було. За його словами, якби глава міста зовсім його діставав, то Ходорковський перевів би штаб-квартиру ЮКОСа в Ханти-Мансійськ, а Нефтеюганськ, на чолі якого стояв Півнів, перетворився б в звичайний дотаційне місто без власних податків. Колишній нафтовий магнат згадав про голодування мера, коли той вимагав порушити кримінальну справу за несплату податків. Ходорковський пояснив, що всі надходження між містами розподіляв губернатор, і від голови міста нічого не залежало.

Колишній керівник ЮКОСа нагадав, що вбивство сталося в день народження Ходорковського 26 червня 1998 року. На його думку, злочин було майже розкрито, проте всі підозрювані загинули. Коли почалося "справа ЮКОСа" у справі з'явилися нові виконавці.

Нагадаємо, за вбивство мера засуджений колишній глава служби безпеки ЮКОСа Олексій Пічугін. Він відбуває довічне покарання. Вдова мера Нафтоюганська раніше покладає всю провину Ходорковського і вимагає його покаятися.