ua en ru

Ходорковський оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу

Ходорковський оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу Фото: Михайло Ходорковський

Національне бюро Інтерполу в Росії оголосило Ходорковського в міжнародний розшук

Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський оголошений в міжнародний розшук через Інтерпол у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимир Пєтухова. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерела.

"Національне бюро Інтерполу в Росії на підставі матеріалів, що надійшли з Генеральної прокуратури Росії і Слідчого комітету РФ, оголосило Ходорковського в міжнародний розшук. Відповідне рішення направлено в центральне бюро Інтерполу в Ліоні", - заявив співрозмовник.

За його словами, центральний офіс Інтерполу після розгляду відповідного циркуляра з російського бюро повинен включити Ходорковського в список розшукуваних.

Нагадаємо, 23 грудня 2015 року Михайло Ходорковський був заочно арештований у справі про організацію вбивств і оголошений в міжнародний розшук.

За версією слідства, Ходорковський, будучи акціонером і головою правління ЮКОСа, в 1998-1999 роках доручив своїм підлеглим Леоніду Невзліну і Олексію Пічугіну, а також іншим особам вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова і підприємця Євгена Рибіна.