ua en ru

Ходорковський має намір провести зустріч з Тарутою і Ахметовим

Російський підприємець, екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський має намір зустрітися в Донецьку з головою облдержадміністрації Сергієм Тарутою і підприємцем Рінатом Ахметовим.

Російський підприємець, екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський має намір зустрітися в Донецьку з головою облдержадміністрації Сергієм Тарутою і підприємцем Рінатом Ахметовим. Про це РБК розповів людина в оточенні Ходорковського.

Прес-секретар Ахметова Олена Бажанова на дзвінок РБК також не відповіла.

Відзначимо, 27 квітня Ходорковський проведе в Донецьку зустріч з місцевими журналістами та діячами культури.

Нагадаємо, цього тижня, 24-25 квітня, у Києві пройшов організований за ініціативою Ходорковського конгрес громадських діячів "Україна-Росія: діалог". Ще до початку заходу місцеві жителі охрестили його "зустріччю російської інтелігенції". У роботі форуму взяли участь близько 300 громадських діячів, серед них поет Дмитро Биков, політолог Георгій Сатаров, політики Борис Нємцов та Ілля Пономарьов.

Спроба Ходорковського виробити "дорожню карту" примирення країн до результату не привела. Обговорюючи спотворює дійсність "державну пропаганду", громадські обмінялися взаємними докорами - українці росіян звинуватили в тому, що "ганебно працювати в країні, де є НТВ", ті сказали, що не можуть взяти штурмом "Останкіно".