ua en ru

В ході спецоперації у Франції затримали підозрюваного в зв'язках з ІДІЛ

В ході спецоперації у Франції затримали підозрюваного в зв'язках з ІДІЛ Фото: поліція Франції (flickr/Police Nationale)

Поліція затримала підозрюваного в зв'язках з байкерській клубом Kamikaze Riders

У ході антитерористичної операції у Франції був затриманий підозрюваний у зв'язках з радикальними ісламістами з байкерського клубу Kamikaze Riders. Про це повідомляє DW.

"В ході проведеного в ніч на середу, 5 липня 2017 року, контртерористичного рейду на території Франції був затриманий підозрюваний у зв'язках з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, затриманого підозрюють у зв'язках з байкерами Kamikaze Riders, угрупованням так званих "вершників-камікадзе", байкерів, які підтримують радикальний ісламізм і, зокрема, ІДІЛ.

Так, операція правоохоронців проводилася одночасно в Парижі та Брюсселі (Бельгія). Відзначається, що в заяві бельгійських правоохоронців вказується, що рейди не пов'язані з терактами в Брюсселі і Парижі.

Втім, багатьох представників утвореної в 2003 році Kamikaze Riders підозрюють в причетності до нападів в Брюсселі в кінці 2015 року. У жовтні 2016 року двох членів клубу звинуватили в причетності до терористичної угруповання. Їм пред'явили підготовку теракту, аналогічного до нападу в Парижі в листопаді 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Брюсселі в ході обшуків у справі про тероризм виявили боєприпаси і автомати Калашникова, а також затримали чотирьох осіб.