ua en ru

У ході визволення Мосула загинули понад 40 тис. мирних жителів, - The Independent

У ході визволення Мосула загинули понад 40 тис. мирних жителів, - The Independent Фото: біженці в Мосулі (facebook.com unitednationshumanrights)

Багато тіл загиблих все ще залишаються похованими під уламками

В Іраку понад 40 тис. мирних жителів загинули в результаті боїв за звільнення міста Мосул від бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" (ІД). Про це повідомляють дані курдської розвідки, передає The Independent.

За словами курдських спецслужб, жителі обложеного міста загинули в результаті дій іракських сухопутних військ, авіаударів і дій бойовиків терористичної угруповання ІД.

"Багато тіл загиблих все ще залишаються похованими під уламками", - повідомив глава МЗС Іраку Хошияр Зебарі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді 9 липня оголосив про визволення Мосула від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" і прибув в місто для святкування перемоги.

Як відомо, Ісламська держава захопило Мосул влітку 2014 року. Операція по звільненню міста від ісламістів триває з жовтня 2016 року. Іракську армію підтримує міжнародна коаліція під проводом США. Звільнення Мосула зайняло значно більше часу, ніж очікувалося, оскільки "Ісламська держава" відображає атаку, прикриваючись мирними жителями.