ua en ru

Хоче зберегти частку: Японія веде переговори з оператором газовому проекту "Сахалін-2"

Хоче зберегти частку: Японія веде переговори з оператором газовому проекту "Сахалін-2" Фото: Японія має намір зберегти свою частку в проекті "Сахалін-2" (Getty Images)

Японія планує зберегти свою частку в нафтогазовому проекті "Сахалін-2", при цьому дві великі японські енергетичні компанії повинні підписати угоду з новим російським оператором.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Japan Todaу.

За словами джерел, ймовірна участь токійських компаній Jera Co і Tokyo Gas Co допоможе Японії закуповувати скраплений природний газ з Росії.

У Tokyo Gas заявили, що вже веде переговори російським оператором, в той час, як в Jera відмовилися від офіційних коментарів. Компанія Saibu Gas Holdings Co, яка раніше вже закуповувала скраплений природний газ через "Сахалін-2", отримала нові умови контракту і вивчає його деталі.

Нагадаємо, Москва раніше заснувала нову компанію, яка візьме під свій контроль видобуток природних ресурсів в Далекосхідному регіоні країни після відходу британської нафтової компанії Shell після вторгнення Росії в Україну.

"Газпрому" належить близько 50 відсотків акцій нового оператора. Акціонери попереднього оператора проекту повинні подати заявку на отримання частки в новому об'єднанні до 4 вересня. На проект "Сахалін-2" припадає близько 9% імпорту СПГ до Японії.