ua en ru

У Хмельницькій області на хабарі 1,2 тисячі доларів затримали заступника голови ОТГ

У Хмельницькій області на хабарі 1,2 тисячі доларів затримали заступника голови ОТГ Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Хабар отримаН за вплив на прийняття експертною комісією рішення про встановлення групи інвалідності

Прокуратура Хмельницької області затримала під час отримання хабара 1200 тис. доларів заступником голови об'єднаної територіальної громади за вплив на прийняття медико-соціальною експертною комісією рішення про встановлення групи інвалідності безстроково та сприяння у виготовленні необхідних для цього медичних документів. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури області.

"Сьогодні, 15 листопада 2017 року, під процесуальним керівництвом галузевого відділу прокуратури області у взаємодії з працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту Національної економіки поліції України, в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у області задокументовано факт вимагання і одержання частини неправомірної вигоди у сумі 1200 тис доларів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 300 доларів зазначена особа одержала раніше.

Так, за даним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наразі проводять першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір і фіксацію доказів. Крім того, вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

Нагадаємо, 14 листопада співробітники обласного Управління захисту економіки Нацполиции та прокуратури під час отримання хабара у розмірі 600 доларів затримали депутата міської ради Чернівців.