ua en ru

В Хмельницькій області шахраї отримали від громадян 2,5 млн гривень під приводом "зняття порчі"

В Хмельницькій області шахраї отримали від громадян 2,5 млн гривень під приводом "зняття порчі" Фото: силовики затримали шахраїв

Шахраїв затримано, їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Прокуратура Хмельницької області спільно з Нацполіцією викрила злочинну групу осіб ромської національності, які під приводом "зняття порчі" заволоділи майном та коштами громадян на суму понад 2,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Повідомляється, що злочинну діяльність п’ятеро жителів Волинської області розпочали ще у 2013 році. З цього часу тільки на території Хмельницької області вони вчинили понад 20 злочинів.

"У місті Хмельницькому шахраї переконали місцеву мешканку для проведення обряду "зняття порчі" винести із своєї домівки всі цінності та кошти. Коли потерпіла передала в руки зловмисникам сумку з грошима та золотими прикрасами на загальну суму близько 370 тис. гривень, вони зникли з місця вчинення злочину", - повідомляють в прокуратурі.

В іншої мешканки Хмельницького за цією ж схемою злочинці видурили не тільки власні кошти, але й заощадження її батьків, які проживають у місті Дунаївці. Потерпіла, перебуваючи під впливом шахраїв, навіть їздила до своєї родини за 60 км від міста Хмельницького для того, щоб зібрати кошти "для освячення". Зловмисникам вона передала 41 тис. євро та 4 тис. доларів.

Окрім цього, встановлюється причетність злочинної групи до вчинення аналогічних злочинів на території Київської, Вінницької та Волинської областей.

За вказаними фактами розпочато кримінальні провадження. Трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

Нагадаємо, Національна поліція розслідує зникнення 14 людей в окупованому Криму.