ua en ru

Україна розслідує зникнення 14 людей в окупованому Криму, - Нацполиция

Україна розслідує зникнення 14 людей в окупованому Криму, - Нацполиция Фото: Нацполиция

У справі зниклих без вісти розпочато 15 кримінальних проваджень

Національна поліція України розслідує зникнення 14 людей в окупованому Криму. Про це йдеться у відповіді Нацполиции на запит "Радіо Свобода".

"Українські правоохоронці почали 15 кримінальних проваджень за ознаками незаконного позбавлення волі або умисного вбивства з 14 чоловік, зниклих без вести в Криму після анексії півострова Росією", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за ознаками умисного вбивства стали 11 виробництв, ще 4 виробництва - за ознаками незаконного позбавлення волі або викрадення людини.

Зокрема, за інформацією поліції, з 2014-го року розшукуються Валерій Ващук Іван Бондарець з Рівненської області, які поїхали в цей період в Криму, Василь Черниш з Севастополя. Прокуратура Херсонської розшукує Тимура Шамарданова і Сейрана Зинединова, а українська прокуратура Криму - Ісляма Джеппарова і Джевдету Іслямова.

Крім того, з 2015 року поліція почала виробництво за фактом зникнення Ескандера Апселямова, Федора Костенко, Руслана Ганієва і Арлена Терехова, а прокуратура - про зникнення Мухтара Арисланова. У 2016-му поліція почала розслідування зникнення Лемара Алярдинова, а прокуратура - зникнення Ервіна Ібрагімова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 лютого цього року поблизу админграницы Криму Росія підняла вертольоти і наймала військову техніку.