ua en ru

У Хмельницькому відкрився кінологічний центр: фото

У Хмельницькому відкрився кінологічний центр: фото Фото: на базі центру будуть навчатися собаки для різних відомств

Центр створено на базі Департаменту спецпідготовки та кінологічного забезпечення ГФС

У Хмельницькому відбулося урочисте відкриття Регіонального кінологічного центру Всесвітньої митної організації. На цьому заході був присутній голова ГФС Роман Насиров.

"Слід зазначити, що завдяки ефективній підготовці кінологічних команд на кордоні нашої держави виявлено понад 400 кг наркотичних і психотропних речовин, понад 184 тис. пачок сигарет, 358 одиниць вогнепальної зброї, частин і механізмів для нього, більше 10 тис. шт. патронів", - зазначив він.

Наголошується, що створення кінологічного центру було погоджено Романом Насировым і генсеком Всесвітньої митної організації Куніо Микурией.

Як повідомляє прес-служба ГФС, цей центр є структурою підготовки кінологічних команд для потреб митних органів країн-членів СОТ. Він був створений на базі існуючого центру.

Також, кореспондент РБК-Україна повідомляє, що на базі центру проходять навчання собаки для потреб різних відомств: митниці, Національної поліції, Держприкордонслужби, пенітенціарної служби. Їх тренують шукати наркотики, зброю, сигарети і валюту. Крім того, собак почали навчати пошуку бурштину. При цьому тільки на митниці працює понад 120 кінологічних команд.