ua en ru

У "Хмельницькгазі" розповіли, як уникнути порушення правил безпечного користування газом

У "Хмельницькгазі" розповіли, як уникнути порушення правил безпечного користування газом У "Хмельницькгазі" розповіли, як уникнути порушення правил безпечного користування газом

За 2016 рік фахівці "Хмельницькгазу" виявили небезпечні порушення у майже 3,5 тис. споживачів

За 2016 рік фахівці "Хмельницькгазу" виявили небезпечні порушення у майже 3,5 тис. споживачів: несправне газове обладнання, самовільне встановлення газових приладів, втручання в роботу димо-вентиляційної системи, відсутності тяги та ін. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, використання побутових газових приладів при різких перепадах барометричного тиску, зниження температури зовнішнього повітря, сильних поривах вітру та рясних опадах вимагає постійного контролю наявності тяги в димових каналах, у тому числі й при роботі опалювальних газових приладів у нічний час. Не допускається використання несправних, таких, що не мають автоматики безпеки, опалювальних та водогрійних газових приладів, газопальникових пристроїв, оскільки це призводить не тільки до завищення обсягів газоспоживання, але й до зниження рівня безпеки.

Також забороняється встановлення та використання витяжних систем вентиляції зі штучним спонуканням (витяжні зонти над плитами тощо) у будинках, де використовуються газові прилади з відводом продуктів згорання в димохід. Недопустимо втручання у конструкцію газових приладів та димо-вентиляційних каналів, ремонт їх із залученням сторонніх осіб, самовільна заміна або ж встановлення газових приладів, зазначили в компанії.

"Хочемо в черговий раз нагадати подолянам, що лише свідоме та неухильне дотримання правил безпеки при користуванні газом, особливо в опалювальний період, вбереже від нещасних випадків. Адже, за статистикою, виникнення аварійних ситуацій у більшості випадків спричиняють самі ж споживачі, грубо порушуючи правила експлуатації газових приладів. Крім того, хочу закликати користувачів газу звернути пильну увагу на стан димо-вентиляційної системи помешкань та ситематично її перевіряти", - наголошує технічний директор компанії Олександр Лоб.