ua en ru

"Хмельницькгаз" провів перші торги на ProZorro

З початку місяця ПАТ "Хмельницькгаз" розпочало роботу в єдиній електронній системі публічних закупівель ProZorro. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

На сьогодні ПАТ "Хмельницькгаз" уже зареєструвалося на електронному майданчику E-Tender та провело перші електронні торги на закупівлю паперу формату А-4. У найближчих планах – проведення відкритих торгів на придбання ущільнюючих та зварювальних матеріалів.

"Проведення відкритих торгів через систему публічних закупівель ProZorro, суттєво збільшить кількість постачальників та, відповідно, створить конкуренцію, в результаті чого ми очікуємо зниження цін на рівні 15-20%, - аргументує начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Хмельницькгаз" Андрій Любицький. – Оскільки це нова для нас електронна система, то наразі ми проводитимемо відкриті торги на товари зі стандартною специфікацією. Водночас, це буде можливість детально освоїти процес електронних закупівель та повністю перейти на роботу в ProZorro".

Фінансовий директор Олександр Храпицький у свою чергу висловив сподівання на економічний ефект у фінансовій ситуації компанії від проведення відкритих торгів, адже це дозволить економити кошти та зменшити витрати.

"Але, діючі тарифи на розподіл газу, не дадуть можливості суттєво модернізувати зношену газотранспортну систему області, адже для цього необхідні багатомільйонні капіталовкладення", - додав він.