ua en ru

Хмельницька АЕС підключила до мережі енергоблок №1

Хмельницька АЕС підключила до мережі енергоблок №1 Фото ("Енергоатом"): Хмельницька АЕС

Планово-попереджувальний ремонт на ХАЕС тривав майже 2 місяці

Енергоблок №1 Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС) сьогодні, 7 жовтня 2015 р. о 12:42 підключено до енергомережі після проведення планово-попереджувального ремонту. Про це повідомили у прес-службі держпідприємства НАЕК "Енергоатом".

Як зазначається, радіаційна обстановка на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавала змін і знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, не перевищуючи природних фонових значень.

Енергоблок №2 Хмельницької АЕС працює на потужності 668 МВт. За минулу добу їм вироблено 16,05 млн кВт-год електроенергії, а з початку місяця 99,07 млн кВт-год електроенергії.

Хмельницька АЕС підключила до мережі енергоблок №1

Фото (інформцентр ХАЕС): енергоблок №1 знову в роботі

Нагадаємо, енергоблок №1 Хмельницької АЕС було відключено від енергомережі для проведення планово-попереджувального ремонту 8 серпня 2015 р.

Хмельницька АЕС (ХАЕС) розташована на території Хмельницької обл. в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 рр.). Основне призначення ХАЕС - покриття дефіциту електричних потужностей у західному регіоні України.