ua en ru

Хіврич не впорався з обов'язками з контролю за ціноутворенням у сфері ЖКГ, - Азаров

Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Юрій Хіврич не впорався з покладеними на нього обов'язками з контролю за ціноутворенням у сфері житлово-комунального господарства. Про це на розширеному засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Треба визнати, що це (завищена вартість послуг ЖКГ) - безвідповідальність та інертність міністерства ЖКГ та регіональних держадміністрацій. Профільне міністерство, в першу чергу перший заступник міністра Хіврич, що не впорався із завданням навести лад у надзвичайно чутливій для громадян і вкрай видаткової для бюджету держави галузі . Ви не побачили кричущої несправедливості, змирилися з цинічним диктатом тих, хто робить свій бізнес на комунальних послугах", - сказав Азаров.
Прем'єр-міністр зазначив, що сьогодні, як ніколи, Україні потрібні "чиновники, запрограмовані на справедливість".
За словами Азарова, сьогодні з'ясувалося, що керівники окремих регіонів просто не володіють ситуацією і бездіяльно спостерігають за хаосом, що панує в сфері тарифоутворення і за зловживаннями в ній: "Сьогодні уряд розгляне питання відповідальності за втрату контролю в сфері ЖКГ керівників Дніпропетровської, Київської, Луганської, Запорізької, Херсонської, Житомирської областей та в Севастополі. Протягом останніх 20-ти місяців уряд домігся перевірки обгрунтованості встановлених на місцях тарифів, і за їх результатами зробивши об'єктивний економічний та юридичний аналіз".