ua en ru

Hewlett-Packard припинила виробництво комп'ютерів в РФ

Hewlett-Packard припинила виробництво комп'ютерів в РФ Фото: Hewlett-Packard

HP ліквідувала завод ТОВ "Х'юлетт-Паккард Фекторі" з виробництва ПК

Компанія Hewlett-Packard (HP) 8 липня ліквідувала завод ТОВ "Х'юлетт-Паккард Фекторі" з виробництва персональних комп'ютерів, зареєстроване в селищі Шушари під Санкт-Петербургом (Росія), повідомляє "Комерсант" з посиланням на дані kartoteka.ru.

Завод був запущений в квітні 2010 р. спільно з тайванським виробником електроніки Foxconn. Як повідомляє джерело "Комерсанта", виробництво на ньому було зупинено ще в середині 2014 р. У квітні 2014 р. виробництво ПК було перенесено з Санкт-Петербурга в Чехію "в цілях економії, а також для оптимізації логістики".

"Завод закрили з економічних причин. Собівартість ПК, зібраних в Росії, значно вище тих, що зібрані в Азії. Коли приймали рішення про закриття провадження, розмов про імпортозаміщення ще не було, а тому російська збірка не була затребувана", - повідомив співрозмовник, близький до HP.

Колишній співробітник HP заявив, що виробництво було нерентабельним. "Завод почав з виробництва 10 тис. одиниць на місяць, але не вийшов на очікувані обсяги", - сказав він.

У той же час завод HP в Чехії був "хронічно недовантажений", і корпорація перенесла збирання на більш сучасне підприємство, відзначає президент компанії "Акваріус" Олександр Калінін.

Нагадаємо, російський Зовнішекономбанк шукає юристів, які допомогли б Росії оскаржити секторальні санкції Всесвітньої торгової організації.