ua en ru

У Херсонській області зафіксований випадок отруєння в'яленою рибою

У Херсонській області зафіксований випадок отруєння в'яленою рибою Фото: риба

В інциденті фігурує той же виробник, продукцією якого отруїлися в Києві

Головне управління Держпродспоживслужби у Херсонській області зафіксувало випадок захворювання на ботулізм через в'ялену рибу того ж виробника, продукцією якого були отруєні кілька людей у Києві. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

"30 травня 2017 року отримана оперативна інформація щодо реєстрації ще одного лабораторно підтвердженого випадку ботулізму у жінки 1986 року народження, який також ймовірно пов'язаний з вживанням риби", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 23 травня 2017 сімейна пара придбала в'яленого карася в супермаркеті "Фреш" в місті Херсон. На наступний день стан здоров'я жінки погіршився, вранці 26 травня каретою швидкої допомоги вона була госпіталізована в лікарню. У даний момент постраждала продовжує лікування в реанімаційному відділенні.

Так, Держпродспоживслужба рекомендує громадянам тимчасово утриматися від вживання в їжу в'яленої риби виробництва ПП Меркулов А.. і ТОВ "Чудо-Юдо" міста Світловодськ Кіровоградської області. У разі придбання у торговельних мережах в'яленої риби зазначених вище виробників необхідно повернути цю продукцію в місце продажу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві зафіксували три випадки отруєння в'яленою рибою, купленої в супермаркетах міста, один чоловік помер.