ua en ru

У Херсонській області пройшли навчання підрозділів ППО

У Херсонській області пройшли навчання підрозділів ППО Фото: у Херсонській області пройшли навчання підрозділів ППО

Під час навчань військові з досвідом застосування озброєння у зоні АТО ділилися досвідом із випускниками навчальних підрозділів

У Херсонській області пройшли тактико-спеціальні навчання підрозділів протиповітряної оборони (ППО) оперативно-тактичного угруповання "Південь" та підрозділів бойового забезпечення. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"Під час занять військовослужбовці відпрацювали питання управління й взаємодії різнорідних підрозділів: аерозольне маскування при зміні стартових позицій, приховане висування в райони розгортання підрозділів ППО, а також сумісний рух колони на велику відстань", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, особливість цих навчань - виконання підрозділами ППО поставлених завдань як вдень, так і вночі.

Тактико-спеціальні заняття проводились у напруженому режимі з інтенсивним застосуванням імітаційних повітряних цілей.

Під час занять військовослужбовці з досвідом бойового застосування штатного озброєння, які побували у зоні АТО, ділилися досвідом із випускниками навчальних підрозділів минулого року.

altaltalt

Фото: у Херсонській області пройшли навчання підрозділів ППО

За підсумками навчань визнана необхідність вдосконалення бойового злагодження розрахунків та набуття практичного досвіду з бойового застосування штатного озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, Україна планує проводити регулярні навчальні ракетні стрільби над Чорним морем.