ua en ru

В Херсонській обл. при затриманні браконьєрів був травмований поліцейський

В Херсонській обл. при затриманні браконьєрів був травмований поліцейський Фото: браконьєрами в Херсонській обл. виявилися 25 та 35-річні чоловіки

Правопорушникам загрожує позбавлення волі строком до 5 років

В Херсонській обл. під час затримання лісових браконьєрів був травмований поліцейський. Про це в неділю, 29 січня, повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Згідно з повідомленням, напередодні до чергової частини Білозерського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя, який розповів про незаконне спилюванні дерев біля р. Дніпро.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські побачили, що двоє чоловіків завантажують причіп автомобіля "ВАЗ-2106" спиляними деревами. Коли поліцейські наблизилися до чоловіків, щоб припинити правопорушення, браконьєри сіли в автомобіль і рушили з місця. Один з правоохоронців намагався їх зупинити, але зловмисники проїхали повз нього, зачепивши автомобілем, і зникли з місця події", - розповіли в поліції.

Після інциденту поліцейські почали переслідування браконьєрів і через 15 хвилин зупинили автомобіль в сусідньому селі. Як повідомляється, браконьєрами виявилися 25 та 35-річні місцеві жителі.

"Правоохоронця доставили в лікарню. Йому була надана медична допомога і в даний час стан здоров'я поліцейського задовільний", - додали в Нацполіції.

Також за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.345 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу") та ст. 246 ("Незаконна порубка лісу"). Правопорушникам загрожує позбавлення волі строком до 5 років, пояснили в поліції.

Нагадаємо, одеські браконьєри підпалили очерет у Нацпарку, щоб убити тварин.