ua en ru

У Херсоні поліція затримала жінку зі зброєю та боєприпасами

У Херсоні поліція затримала жінку зі зброєю та боєприпасами Фото: гранати, виявлені в херсонки (прес-служба НПУ)

Серед вилученого - автомат, пістолети, гранати, міни і набої

У ході проведення профілактичного відпрацювання "Зброя та вибухівка" працівники Херсонського відділу поліції вилучили у 45-річної жительки Таврійського мікрорайону обласного центру 4 одиниці зброї та боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські виявили в домоволодінні жінки 3 пістолети іноземного виробництва, автомат "АКС-74" та 30 патронів до нього, протипіхотну міну, два корпуси гранати Ф-1, корпус гранати РГД-5 та 3 запали до них", - йдеться в повідомленні.

За словами начальника Херсонського відділу поліції Олександра Говоруна, чоловік жінки, який уже помер, раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців.

"Оперативникам стало відомо, що вдова може зберігати у себе вдома зброю, яка використовується для вчинення злочинів. Вилучені зброя та боєприпаси направлені на дослідження. Поліцейські встановлюють їхнє походження, та кому вилучене належить", - доповіли у відомстві.

altaltaltalt
Фото: зброя і боєприпаси, виявлені в Херсоні (прес-служба НПУ)

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Жінка затримана в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Зброя та боєприпаси направлені на дослідження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція вилучила у жителя Сумського району набої до автоматичної зброї.