ua en ru

Hasbro купила розробника мобільних ігор Backflip Studios

Один з найбільших у світі виробників іграшок - компанія Hasbro - витратив 112 млн дол. і отримав контроль над могутньою фірмою-розробником мобільних ігор.

Один з найбільших у світі виробників іграшок - компанія Hasbro - витратив 112 млн дол. і отримав контроль над могутньою фірмою-розробником мобільних ігор. Про це повідомляє "Росія 24".

За участь в капіталі Backflip Studios Hasbro заплатила кешем, і тепер є її головним акціонером з часткою 70%. Загальна капіталізація Backflip, таким чином, оцінюється в 160 млн дол.

Backflip Studios належать такі бренди, як DragonVale, NinJump і Paper Toss. За інформацією компанії, в цілому її ігри скачали вже 300 млн разів. DragonVale навіть через два роки після релізу входить у двадцятку найпопулярніших платних мобільних ігор для iOS у США.

Покупка нового активу вписується в загальну стратегію Hasbro. Власник таких знаменитих франшиз, як Monopoly, My Little Pony і G.i. Joe, має намір підсилити свою присутність в ніші електронних розваг. Однією з причин такого курсу стало уповільнення зростання на розвинених ринках, насамперед в Європі і США. Це багато в чому пояснюється тим, що діти все частіше віддають перевагу відеоіграм над реальними іграшками.

За підсумками операції Backflip продовжить розробляти ігри під своїми власними брендами, але почне працювати і над проектами Hasbro. За оцінками покупця, операція або ніяк не відіб'ється на звіті за 2013 р., або забезпечить помірний прибуток. На цих новинах акції Hasbro підросли на 21 цент до 46,82 дол.