ua en ru

У Харківській області в житловому будинку стався вибух, поранено 5 осіб

У Харківській області в житловому будинку стався вибух, поранено 5 осіб Фото: будинок, де стався вибух у Харківській області

Усі постраждалі внаслідок вибуху знаходяться у вкрай важкому стані

У Харківській області у квартирі п’ятиповерхового житлового будинку в с. Слобожанське Зміївського району стався вибух із послідуючим горінням, що призвів до поранення п’ятьох людей. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що на момент прибуття рятувальників горіла квартира на 5-му поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на площі 40 квадратних метрів.

"Пожежа виникла в результаті вибуху балону від установки, що проводить ремонт (монтаж натяжної стелі). Внаслідок вибуху у квартирі вибито вікна та вхідні двері квартири навпроти та на 4 поверсі. Також вибито вікна під’їзду з 3 по 5 поверхи. Руйнувань конструкцій не було", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в результаті надзвичайної події постраждала жінка 1993 р. н. - невістка власниці квартири, яку викинуло вибуховою хвилею з балкону 5-го поверху. З опіками тіла та політравмами її бригадою швидкої медичної допомоги було госпіталізовано до Зміївської лікарні.

altalt
Фото: вибух балону в Харківській області

"Також на місці події постраждало ще 4 особи: чоловік власниці квартири 1973 р. н., син власниці квартири 1993 р. н., та 2 працівники, що проводили ремонтні роботи (чоловіки 1965 та 1993 р. н). Їх також зі значними опіками тіла було госпіталізовано до районної лікарні", - доповіли в ДСНС.

Повідомляється, що о 14:45 пожежу було локалізовано, о 15:40 повністю ліквідовано.

"Постраждалу жінку з опіками 50% тіла 2-3 ступеню, верхніх та нижніх кінцівок, із різаними ранами правої гомілки, закритим переломом носу госпіталізували до опікового відділення лікарні швидкої допомоги міста Харкова. Інші постраждалі перебувають у реанімаційному відділенні Зміївської лікарні у вкрай важкому стані", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, у Сумах 26 січня стався вибух у багатоповерховому будинку, поліція відкрила кримінальне провадження.