ua en ru

У Харківській області затримали групу, яка збирала "данину" з підприємців

У Харківській області затримали групу, яка збирала "данину" з підприємців Фото: СБУ (РБК-Україна)

У одного з фермерів затримані вимагали 360 тисяч гривень, заявили в СБУ

У Харківській області правоохоронці затримали групу, яка збирала "данину" з підприємців. Про це повідомив начальник прес-центру управління Служби безпеки України (СБУ) в Харківській області Владислав Абдула у Facebook.

"За інформацією СБУ, група функціонувала протягом шести місяців. До складу угруповання входило четверо мешканців міста Лозова, двоє з яких раніше вже відбували кримінальні покарання за насильницькі злочини. Оперативники спецслужби встановили, що бандити, погрожуючи фізичним насильством та знищенням майна, примушували підприємців "сплачувати данину" за неперешкоджання законній комерційній діяльності", - написав Абдула.

За його словами, у одного з місцевих фермерів затримані вимагали 360 тисяч гривень, погрожуючи знищенням сільськогосподарської техніки та фізичною розправою над членами його родини.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці вилучили гроші у різній валюті в еквіваленті майже 150 тисяч гривень, дві бойові гранати, холодну зброю, а також відібрані у підприємців правовстановлюючі документи на об’єкти нерухомості.

Кримінальне провадження здійснюється за ознаками скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

На Харківщині СБУ затримала групу зловмисників, які тероризували підприємців. На Харківщині Служба безпеки України спіл...

Опубліковано Vladislav Abdula 22 вересня 2017 р.

Нагадаємо, у серпні в Києві правоохоронці затримали банду грузинів, які систематично нападали підприємців та грабували їх.