ua en ru

У Харківській області співробітниця поштового відділення інсценувала пограбування

У Харківській області співробітниця поштового відділення інсценувала пограбування Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Зловмисниці загрожує до 5 років позбавлення волі

У Харківській області співробітниця поштового відділення інсценувала пограбування заради власної наживи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області в Facebook.

"Мешканка селища Варварівка Вовчанського району зімітувала розбійний напад на відділення "Укрпошти" та заволоділа грошима установи на суму більше 5 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, подія сталася 13 травня 2017 року у Вовчанському районі області. 54-річна глава відділення "Укрпошта" заявила, що близько 10:00 невідомий, одягнутий у камуфльований одяг та "балаклаву", зайшов до приміщення пошти та несподівано накинувся на неї та забрав із сейфу гроші у сумі близько 5 тисяч гривень. За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України.

В ході розслідування правоохоронці з’ясували, що факту скоєння злочину не було, а жінка все вигадала, вона розсипала пральний порошок на робочому місці та на підлогу, розкидала предмети, зв’язала собі руки та ноги скотчем, після чого зателефонувала чоловікові та повідомила про напад. В свою чергу, чоловік викликав поліцію.

"Зараз слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

На Харківщини керівниця поштового відділення вигадала пограбування заради власної наживи Мешканка селища Варварівка Вовч...

Опубліковано Поліція Харківщини 13 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на трасі Київ-Харків чоловік намагався підпалити автомобіль патрульних.