ua en ru

У Харківській області СБУ викрила виробництво контрафактних пестицидів

У Харківській області СБУ викрила виробництво контрафактних пестицидів Фото: СБУ

Зловмисники підробляли сільгоспхімію російських і білоруських брендів

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією і прокуратурою викрили у Харківській області масштабне виробництво контрафактної сільськогосподарської хімії. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"Група колишніх мешканців Донбасу спільно з місцевими зловмисниками організували підпільне виробництво пестицидів під торговими марками виробників російських і білоруських виробників, а також відомих світових брендів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, нелегальне виробництво було розміщено у приватних будинках на території Харківської області та в промислових зонах в околицях Харкова. Готову продукцію шахраї зберігали в орендованих гаражах і своїх недобудованих будинках. Всього правоохоронці виявили 3 підпільних цехи і 6 складських приміщень для зберігання продукції.

Так, контрафактні пестициди постачали переважно в райони так званих "ДНР-ЛНР", частково реалізовували в інших регіонах України. Також, вони планували налагодити контрабандний канал постачання продукції в Росію.

Під час обшуків у зловмисників вилучили обладнання для виробництва фальсифікату, прес-форми з логотипами іноземних фірм, етикетки з назвами і голографічними наклейками, десятки тисяч одиниць пакувальної тари, понад 50 тонн готової контрафактної продукції і майже 5 тонн отруйного сировини для її виготовлення.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: обладнання, сировина та тара, вилучені при обшуках

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу. Вирішується питання про додаткової кваліфікації за іншими статтями Кримінального кодексу. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники поліції викрили злочинців, які протягом 2 років незаконно переправляли моряків через держкордон України.