ua en ru

Окупанти бомбардували житлові квартали у містах Харківської області. Горіла школа у Мерефі

Окупанти бомбардували житлові квартали у містах Харківської області. Горіла школа у Мерефі Фото: школа в Мерефі потрапила під Російський обстріл (t.me/truexanewsua)

У Харківській області вночі 17 березня російські війська проводили обстріли та повітряні бомбардування різних об’єктів житлових кварталів Харкова та інших населених пунктів області. У Мерефі в результаті ворожого обстрілу постраждала школа, і в будівлі сталася пожежа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Головного управління ДСНС України в Харківській області.

"Загалом за добу рятувальники здійснили понад 40 виїздів для ліквідації пожеж, а також розбір завалів зруйнованих будівель", - розповіли у ДСНС.

Так, протягом доби окупанти проводили обстріли та повітряні бомбардування різних об'єктів житлових кварталів Харкова та сільських населених пунктів області.

Рятувальники та волонтери займалися роботами з розчищення завалів зруйнованих житлових будинків та адміністративних будівель. Також проводилися пошукові роботи та розбирання завалів у Київському, Шевченківському, Немишлянському та Московському районах Харкова, а також у Харківському районі області.

Окупанти бомбардували житлові квартали у містах Харківської області. Горіла школа у Мерефі

Наслідки ворожого обстрілу в Харківській області (фото: facebook.com/MNSKHARKIV)

Крім того, підрозділи ДСНС протягом дня здійснювали виїзди на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок і приватних будівель, торгових, складських та інших об'єктів. області", - розповіли рятувальники.

Також у ДСНС повідомили, що внаслідок обстрілу вночі 17 березня ворожі ракети потрапили до одного з навчальних закладів міста Мерефа у Харківському районі.

"В результаті обстрілу стались часткові руйнації двоповерхової будівлі з послідуючим займанням. Виклик до служби порятунку надійшов о 03:39. До місця події виїхало 2 відділення ДСНС на автоцистернах та 10 чоловік особового складу. Площа пожежі склала близько 400 кв.м. Наразі триває ліквідація пожежі. За попередніми даними постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.

Наслідки ворожого обстрілу школи в Мерефі (фото: t.me/dsns_telegram)

Перед цим у харківських пабліках повідомляли, що російські війська завдали удару будівлі школи в Мерефі, і обстріляли центр міста. У мережі опублікували кадри із наслідками такого нічного обстрілу.

Відео: російські окупанти завдали ударів по Мерефі вночі 17 березня