ua en ru

У Харківській області затримали 7 підозрюваних у виробництві та реалізації сурогатного алкоголю

У Харківській області затримали 7 підозрюваних у виробництві та реалізації сурогатного алкоголю Фото: прокурор Харківської області Юрій Данильченко

Виробники продавали свій товар через інтернет

У Харківській області затримали 7 підозрюваних у виробництві та реалізації сурогатного алкоголю, від якого загинуло понад 20 людей. Про це сьогодні на брифінгу повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє прес-служба відомства.

Затримано організатора виробництва сурогатного алкоголю, його трьох пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.

"Протягом минулої доби завдяки оперативній і злагодженій роботі слідчих фіскальної служби, співробітників Служби безпеки і, звичайно ж, прокурорів вдалося затримати організатора нелегального виробництва та трьох його подільників", - повідомив він.

За його словами, протягом семи днів розслідування правоохоронці встановили місце виробництва сурогатного алкоголю (його розливали у гаражах та у звичайній квартирі) та канал поширення алкоголю (виробники продавали свій товар через інтернет).

"Крім того, є попереднє розуміння у слідчих, звідки привезли сировину. Однак зараз проводиться низка оперативно-слідчих дій, тому цю частину результатів слідства ми поки що не можемо розголошувати", - зазначив Данильченко.

За словами прокурора, наразі організатор і його пособники затримані у порядку ст. 208 КПК України.

"Сьогодні їм усім буде оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що призвело до отруєння і загибелі людей. Після цього будемо звертатися до суду з клопотанням про взяття їх під варту", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість жерт отруєння алкоголем у Харківській області збільшилася до 25 осіб.