ua en ru

У Харківській обл. арештували міліціонера, який готував теракт

У Харківській обл. арештували міліціонера, який готував теракт Фото: СБУ

Зловмисник готував теракт біля будівлі Дзержинського райвідділу міліції Харкова

У Харківській області строком на три роки арештували міліціонера, який готував теракт біля будівлі Дзержинського райвідділу міліції Харкова. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Набув чинності вирок Дергачівського районного суду Харківської області щодо колишнього міліціонера, який готував теракт біля будівлі Дзержинського райвідділу міліції Харкова. Кримінальне провадження проводилося слідчими Управління СБУ в Харківській області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, слідством встановлено, що 50-річний старший дільничний інспектор, готуючись до теракту, підшукував співучасників та вибухівку. Зловмисник придбав у осіб, що пов'язані з діяльністю терористичної організації "Харківські партизани", середню прилипаючу міну (СПМ).

Як зазначається, запланований теракт не відбувся, оскільки наприкінці листопада минулого року його було затримано співробітниками СБ України, під час обшуку у нього вилучили міну, яка була захована у пічці літньої кухні.

"Вироком суду зловмисник визнаний винним за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Його засуджено строком на три роки з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі", - зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд засудив бойовика ДНР до 9 років в'язниці.