ua en ru

Харківському КП "Міськелектротранс" виділили 13 млн грн на виплату боргів по зарплаті

Харківському комунальному підприємству "Міськелектротранс" виділили 13 млн грн на виплату боргів по зарплаті. Про це сьогодні на сесії харківської міськради повідомив міський голова Геннадій Кернес.
"Ці 13 млн грн підуть на виплату двомісячної заборгованості по зарплаті працівникам підприємства. Більше 4,6 млн грн вже надійшли. Ми зараз з казначейством ці питання вирішимо, і будемо вірити, що через день-два почнемо виплачувати зарплату, з урахуванням завтрашньої сесії обласної ради ", - сказав Г.Кернес.
За словами Г.Кернеса, з державного бюджету виділено 8 млн грн, і ще 5 млн грн підприємство отримає в якості субвенції з обласного бюджету. Рішення про це депутати ухвалять завтра на сесії обласної ради.
Нагадаємо, 20 грудня 2010 р. співробітники ХКП "Міськелектротранс" почали безстроковий страйк у зв'язку з невиплатою їм заробітної плати за останні п'ять місяців. У Харкові вже третій день не виводять на лінії трамваї і тролейбуси.
Сьогодні вранці 150 співробітників підприємства провели пікет під стінами міськради з вимогою погасити заборгованість із зарплати в повному обсязі.
Учасники акції зачитали резолюцію мітингу, в якій зажадали, крім того, створення тимчасової комісії з вивчення стану підприємства, а також звіту влади про плани розвитку КП "Міськелектротранс" на 2011-2015 рр. Від прокуратури пікетники вимагають порушити кримінальні справи за невиплату зарплати на підприємстві.
Загальний борг по заробітній платі на підприємстві, за даними прокуратури, становить 22,4 млн грн.