ua en ru

Харківський тракторний завод врегулював проблеми з митницею і відновив виробництво

Харківський тракторний завод (ХТЗ) врегулював проблеми з митницею і відновив виробництво. Про це повідомив заступник директора з маркетингу "Торгового дому ХТЗ" Артем Манукян, передає "Комерсант-Україна".

Повідомляється, що вчора ХТЗ відновив роботу на повну потужність і отримав перші комплектуючі, які не надходили з минулого тижня через спірні питання на митниці.
"Усі вантажі, які були на митниці, нам вчора віддали. Частина з них вже прийшла на завод, частина - на підході", - сказав Манукян.

У свою чергу головне управління Міністерства доходів і зборів в Харківській області розповсюдило повідомлення, що ХТЗ надав на митницю додаткові документи про підтвердження заявленого рівня митної вартості та класифікації товарів. За словами митників, з дев'яти "спірних" декларацій, за двома митна вартість була відкоригована в бік збільшення, по шести завод підтвердив заявлений рівень вартості. Щодо вантажу, класифікувати який, з точки зору митниці, неможливо без додаткових лабораторних досліджень, підприємство самостійно прийняло рішення про оформлення тимчасової митної декларації.

Нагадаємо, 18 жовтня 2013 р. ХТЗ зупинив конвеєр після того, як 9 жовтня 2013 р. почалися проблеми з митним оформленням при ввезенні вантажів на загальну суму 1 млн грн. На кордоні було затримано одинадцять фур, один контейнер і один залізничний вагон з комплектуючими з Росії, Китаю та Італії. Ситуація ставила під загрозу зриву виконання великого контракту на поставку 215 тракторів для Куби - термін контракту закінчується 5 листопада.

Генеральний директор ХТЗ Владислав Губін після зустрічі з керівництвом управління Міндоходів в Харківській області повідомив, що завод і митники дійшли згоди.