ua en ru

Харківська міськрада завтра звернеться в Раду з приводу нових виборів мера

Харківська міськрада завтра звернеться в Раду з приводу нових виборів мера Фото: Ігор Терехов (facebook.com/igor.terehov.kh)

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов розповів про плани подати до Верховної ради звернення з приводу призначення нових виборів мера після смерті Геннадія Кернеса. Документ завтра надішлють до парламенту.

Про це повідомив місцевий телеканал "АТН".

Як зазначив Терехов на сьогоднішній позачерговій сесії міськради, юристи весь час працювали над документом, щоб встигнути подати його до Раду в 15-денний термін, як передбачено законом.

Якщо документ передадуть в парламент завтра, 31 грудня, то всі процесуальні терміни процедури будуть дотримані.

Зазначимо, після отримання звернення Рада матиме 90 днів, щоб визначитися щодо дати проведення нових виборів мера Харкова. Зараз повноваження міського голови виконує Терехов.

Нагадаємо, 17 грудня стало відомо про смерть харківського міського голови Геннадія Кернеса. Він помер у німецькій клініці "Шаріте" від наслідків захворювання на коронавірус. Похорон очільника Харкова відбувся 23 грудня.

РБК-Україна розповідало, хто може поборотися за крісло мера Харкова на нових виборах.

Більше про політичну ситуацію в Харкові після смерті Кернеса читайте в матеріалі "Без Кернеса. Хто може взяти під контроль Харків".