ua en ru

Харківська прокуратура розслідує законність приватизації 2,8 тис. га сільгоспземель

Харківська обласна прокуратура почала розслідування законності приватизації в 2007 р. 2,8 тис. га земель держпідприємства, який перебував у віданні Міністерства аграрної політики.

Харківська обласна прокуратура почала розслідування законності приватизації в 2007 р. 2,8 тис. га земель держпідприємства, який перебував у віданні Міністерства аграрної політики. Про це РБК-Україна повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Олександр Мельник.

За його словами, в серпні 2007 р. службовці однієї з райдержадміністрацій розпорядилися про розпаювання землі держпідприємства, який перебував у віданні Мінапк. Земля була передана 112 громадянам паями по 25-27 га кожному, незважаючи на те, що приватизувати цю землю можна було тільки як цілісний майновий комплекс. В результаті дій чиновників держава зазнала збитків у розмірі понад 28,5 млн грн.

Відкрито кримінальну справу за ст. 364 ч. 2 КК України (зловживання службовим становищем) Також прокуратура готує позови про повернення земель у держвласність.

Нагадаємо, в серпні ГПУ відкрила другу справу проти екс-глави Мінагрополітики Присяжнюка за махінації з госнедвижимостью.