ua en ru

Харківська ОДА і група DCH будуть спільно залучати в область інвестиції

У Харківській облдержадміністрації в четвер, 9 липня, відбулася прес-конференція, присвячена, зокрема, форуму Agroport-2015, що відбудеться 15-17 жовтня поточного року .

Присутній на конференції заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер зазначив: "Харківська область відкрита, доступна і безпечна для інвесторів. Agroport є свідченням цього. Ми запрошуємо всіх взяти участь, щоб ми підняли економіку Харківської області на новий рівень".

Віце-президент групи DCH Олена Дерев'янко, в свою чергу, охарактеризувала проект Agroport як показовий приклад "правильного державно-приватного партнерства, в рамках якого обласна влада, інвестор, галузева наука і промисловість працюють спільно, домагаючись позитивної синергії". Вона також акцентувала увагу аудиторії на тому, що Agroport є частиною комплексної програми групи DCH щодо залучення міжнародних інвесторів в економіку України в цілому, і, насамперед, в економіку Харківської області.

"Цей напрям роботи для нас є сьогодні одним з пріоритетних, і Олександр Владиленович приділяє йому особливу увагу. З цією метою навесні 2015 р. стартувала спільна з Міністерством закордонних справ України та ТПП України, програма Ukraine: Just business. В її рамках вже проведені бізнес-форуми в трьох європейських країнах, на черзі ще п'ять європейських і близькосхідних держав. А Agroport ми розглядаємо не просто як масштабне і статусне захід щодо розвитку підприємництва в агропромисловому комплексі Харківщини, а й як драйвер підвищення інвестиційної привабливості регіону в глобальному масштабі. По суті, в рамках "Року ґрунтів" ми готуємо ґрунт для інвестицій", - підкреслила вона.

Генеральний директор Харківського тракторного заводу Владислав Губін також подякував за підтримку керівництву області і підтвердив, що "з приходом в облдержадміністрацію нової команди з'явилася та синергія, якої так не вистачало при проведенні форуму в минулому році". Він підкреслив, що Agroport - "не просто форум, і не ВДНГ. Це повинен бути такий же майданчик, як Ганновер, головний зміст якого - обговорення інновації, для освоєння яких залучаються інвестиційні ресурси".

Як повідомлялося раніше, Agroport-2015 - єдиний український агро-захід, включений в календар ООН, і він проводиться в рамках проголошеного Організацією Об'єднаних Націй "Року ґрунтів". Майданчиками проведення форуму стане Міжнародний аеропорт "Харків", інвестором будівництва і експлуатантом якого є група DCH Олександра Ярославського.

Харківська ОДА і група DCH будуть спільно залучати в область інвестиції

Харківська ОДА і група DCH будуть спільно залучати в область інвестиції