ua en ru

"Харківміськгаз" за п'ять років удвічі збільшив інвестиції в модернізацію газових мереж Харкова

"Харківміськгаз" за п'ять років удвічі збільшив інвестиції в модернізацію газових мереж Харкова Фото: газ (dtek.com)

ПАТ "Харківміськгаз" впроваджує новітні технології з застосуванням полімерних матеріалів

ПАТ "Харківміськгаз" протягом 2013-2017 років удвічі збільшив інвестиції в модернізацію газових мереж Харкова. За п'ять років на розвиток системи газопостачання міста виділено понад 25 млн гривень. Обсяг фінансування на модернізацію газопроводів за аналогічний період 2008-2011 років не перевищував 13,8 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Система газопостачання Харкова побудована на початку 20 століття і зношена на 70%. Газові мережі вимагають постійного обстеження, реконструкції і капітального ремонту. ПАТ "Харківміськгаз" за період з 2012 по 2017 рік зробив ремонт і будівництво 22 км газопроводів, реконструював понад 78 засувок, 33 ГРП та ШРП, а також 36 пунктів електрохімзахисту газопроводів.

ПАТ "Харківміськгаз" впроваджує новітні технології з застосуванням полімерних матеріалів. Найбільш великими об'єктами стали: протяжка поліетиленової труби протяжністю 1,4 км за 10 днів уздовж Московського проспекту і реконструкція найбільшої магістралі по проспекту Гагаріна безтраншейним способом. У промисловому місті проводити земляні роботи традиційним способом при ремонті підземних газопроводів стає складніше і дорожче.

"У результаті будівництва газопроводів з поліетиленових труб, ми скорочуємо терміни будівництва, отримуємо економію за рахунок виключення заходів з електрохімзахисту, які є невід'ємною частиною при будівництві сталевих газопроводів", - зазначила Яна Шувалова, технічний директор "Харківміськгазу".

Для забезпечення у повній мірі цих заходів, структура тарифу вимагає збільшення інвестиційної складової. "Харківміськгаз" неодноразово проводив відкриті обговорення і надавав в НКРЕКП розрахунки економічно обґрунтованих потреб компанії для розвитку і модернізації ГРМ. В квітні поточного року компанія планує надати Плани розвитку ГРМ на 2018-2027 років на загальну суму понад 80 млн гривень.