ua en ru

"Харківміськгаз": близько 500 клієнтів компанії вирішили замінити газове обладнання

"Харківміськгаз": близько 500 клієнтів компанії вирішили замінити газове обладнання Газовий вентиль (УНІАН)

До 104.ua Клієнтських просторів Харкова з початку року звернулися більше 400 клієнтів за консультаціями щодо встановлення та заміни газового обладнання.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Харківміськгаз".

"Газове обладнання - важлива складова комфортного та енергоефективного споживання газу. За фаховими індивідуальними консультаціями, споживачі природного газу звертаються до Персональних менеджерів у 104 ua Клієнтські простори. Тут можна ознайомитися з переліком послуг з приєднання та реконструкції, замовити комплексне виконання газифікаціїї, заощадивши кошти і час, підібрати газове обладнання та укласти договір на сервісне обслуговування", - йдеться у повідомленні.

При підборі газового обладнання для опалення та гарячого водопостачання спеціалісти радять врахувати:

- систему опалення (поверхнева, радіаторна, повітряна);

- матеріал, з яких побудовано теплові мережі;

- загальну опалювальну площу;

- тепловтрати (вентиляція, вікна, двері, утеплення стін, стелі будинку та матеріали з яких збудовано будинок);

- кількість постійно проживаючих мешканців.

За словами прес-служби, якщо у споживача невелика площа приміщення – немає сенсу ставити потужне обладнання і навпаки. Надавати перевагу краще обладнанню від провідних виробників, експлуатаційний термін якого становить не менше 10 років та яке підлягає гарантійному сервісному обслуговуванню.

"Часто клієнти, аби заощадити кошти, купують обладнання, завезене з-за кордону, яке було у користуванні. Переважна більшість такого обладнання була замінена першим власником через закінчення гарантійного строку обслуговування, воно пропрацювало більше 10 років. У момент покупки клієнти справді економлять. Проте втрачають одразу після встановлення обладнання, яке вже було у користування, адже воно споживає на 20-30% більше газу. Після закінчення гарантійного строку обслуговування, демонтажі і повторному встановленні на нову газову мережу, обладнання часто виходить з ладу, а запчастин на заміну немає, тому що дане обладнання, наприклад, було знято з виробництва", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що для тривалої експлуатації котла, потрібно дбати про вчасне технічне обслуговування. Проводити регламентні роботи мінімум 1 раз на рік.

"Наразі у 104.ua Клієнтських просторах клієнти можуть придбати необхідне газове обладнання від провідних виробників з гарантією та з подальшим технічним обслуговуванням. А також є можливість укласти договір на технічне обслуговування вже встановленого газового обладнання", - йдеться у повідомленні.