ua en ru

"Харківміськгаз" за рік виявив понад 140 фактів крадіжок газу

"Харківміськгаз" за рік виявив понад 140 фактів крадіжок газу "Харківміськгаз" за рік виявив понад 140 фактів крадіжок газу

З початку 2017 року в місті було встановлено понад 20 фактів незаконного споживання газу

У 2016 році фахівці ПАТ "Харківміськгаз" спіймали на крадіжках газу понад 140 споживачів міста Харкова, які організовували незаконні врізки в газову мережу або самовільно підключалися до системи газопостачання. За результатами виявлених фактів, порушникам були нараховані штрафні санкції в сукупному розмірі понад 2 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, з початку 2017 року в місті було встановлено понад 20 фактів незаконного споживання газу. В результаті неправомірних дій, споживачам доведеться компенсувати збитки завдані державі, суми яких значно більші, аніж при легальному використанні блакитного палива, заявили у компанії.

"За виявленими фактами самовільного втручання в газотранспортну систему складаються відповідні акти, проводиться відключення споживачів, з яких стягують заподіяні державі збитки. Після виявлення фактів незаконного використання газу, порушники сплачують штрафні санкції. В інших випадках питання стягнення збитків вирішується в судовому порядку", - зазначила в. о. директора комерційного ПАТ "Харківміськгаз" Яна Карвєшкіна.

Зазвичай, усі самовільні втручання у газову мережу виконуються із порушенням технічних умов та правил безпеки систем газопостачання. Тому, як наслідок нефахового виконання робіт, у місцях таких врізок можливе нещільне з’єднання газової мережі, через що існує загроза витоку та накопиченню природного газу, що може призвести до вибуху, зазначили в прес-службі.