ua en ru

У "Харківгазі" назвали наслідки несправності димоходів

З початку року в будинках жителів Харківської області виявлено більш 120 фактів несправності роботи димоходів, втручання в їх роботу та відсутності тяги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Харківгаз".

Наголошується, що з початку року в Харківській області при використанні газу в побуті постраждало 11 осіб. Чадний газ - найпоширеніша причина надзвичайних ситуацій, а несправні димарі і вентканали провокують скупчення в приміщенні небезпечної отруйної речовини, додали в прес-службі.

Терміни перевірки справного стану димоходів і вентканалів певні п. 6.8. Правил безпеки систем газопостачання. Результати перевірки оформлюються актом, один примірник якого передається в газову компанію. Якщо при перевірці виявлено несправність, представник "пічників" інформує споживача про заборону користування газом та негайно передає ПАТ "Харківгаз" відповідний акт перевірки для припинення газопостачання.

"Перевірку роботи димоходів і вентканалів проводить не газова компанія, а спеціалізована організація, що має державний дозвіл на ці види робіт. Споживач забезпечує проведення цієї перевірки. Користуватися газом можна тільки при справному димарі і вентканалах. Це одна з умов, що гарантує безпеку споживача і його сім'ї", - зазначив технічний директор ПАТ "Харківгаз" Дмитро Сдобнов.