ua en ru

"Харківгаз збут" повернув у бюджет 173 млн гривень невикористаних субсидій на газ

"Харківгаз збут" повернув у бюджет 173 млн гривень невикористаних субсидій на газ "Харківгаз збут" повернув у бюджет 173 млн гривень невикористаних субсидій на газ

71 тис. субсидиантов, що економно використовують паливо, можуть звернутися в Управління соціального захисту для монетизації частини заощаджень

ТОВ "Харківгаз збут" станом на 1 червня вернуло до бюджету 173,6 млн грн невикористаних субсидій на газ. Таким чином 71 тис. субсидіантів, що економно використовують паливо, можуть звернутися в Управління соціального захисту для монетизації частини заощаджень, передає прес-служба компанії.

"Є кілька причин, чому після закінчення опалювального сезону жителі регіону - субсідианти мають борги за газ. І щоб надалі отримати паливо в безперебійному режимі, таким споживачам необхідно у термін, зазначений у платіжці - сплатить заборгованість", - зазначила начальник відділу розрахунків компанії Тетяна Харченко.

З деталізованою інформацією щодо розрахунку суми невикористаної субсидії на газ, яка повернута до бюджету, і по стану особового рахунку, споживачі можуть ознайомитися в особистих кабінетах на сайті 104.ua. За даними прес-служби, основні причини заборгованостей споживачів-субсидіантів, виникали за підсумками опалювального сезону.

Повернення ТОВ "Харківгаз збут" до державного бюджету невикористаних субсидій за газ, здійснюється відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів №534 від 23 серпня 2016 року. Однак, як заявили в прес-службі, заборгованість державного бюджету за спожитий пільговиками і субсидіантами Харківської області природній газ, станом на 01.06.2017 р., становить більше 1 млрд грн.