ua en ru

"Харківгаз" перевірив роботу понад 2 тис. км газопроводів

"Харківгаз" перевірив роботу понад 2 тис. км газопроводів ПАТ "Харківгаз" перевірило роботу газових мереж

ПАТ "Харківгаз" перевірило 2,2 тис. км газопроводів, усунуло 2 тис. витоків газу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Перед відновленням подачі газу в будинок фахівці ПАТ "Харківгаз" перевіряють працездатність будинкових газопроводів, наявність тяги в димових і вентиляційних каналах, відповідність проектної документації встановленого газового обладнання. Лише при виявленні порушень газопостачання не відновлюється", - зазначив технічний директор ПАТ "Харківгаз" Дмитро Сдобнов.

З початку року, ПАТ "Харківгаз" перевірило роботу газових мереж та обладнання в 260 тис. будинках жителів області. Через порушення було відключено 2 тис. газових приладів споживачів.

"Відповідальними за справний стан газових приладів та дотримання правил безпеки в домоволодінні є споживачі газу. ПАТ "Харківгаз", як газорозподільна компанія, що контролює користування блакитним паливом і при небезпеці вимкнути газові прилади споживачів", - розповів Дмитро Сдобнов.

Для виконання проектних і монтажних робіт при встановленні або заміні газового обладнання жителям Харківської області необхідно звертатися в спеціалізовані організації, що мають дозвіл Держпраці на проведення таких робіт.