ua en ru

"Харківгаз" виявив понад 340 випадків незаконного використання газу

"Харківгаз" виявив понад 340 випадків незаконного використання газу

У Харкові стали більше красти газ

З початку 2017 року ПАТ "Харківгаз" виявлено понад 340 випадків незаконного використання газу, що майже вдвічі більше ніж за аналогічномий період минулого року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Наголошується, що до крадіжок енергоресурсу вдаються як жителі області, так і промислові підприємства. При цьому в компанії підкреслюють, що ні для одного з порушників економія від несанкціонованого використання газу не відбулася. За підсумками 5 місяців поточного року, "горе-винахідникам" нараховано до сплати 14,2 млн гривень. Частина цієї суми сплатять понад 10 промислових підприємств.

За даними прес-служби, серед способів, до яких вдаються споживачі для крадіжки газу, - зупинка лічильника або втручання в його роботу, самовільне відновлення газопостачання, незаконне врізання в газорозподільну мережу.

"ПАТ "Харківгаз" несе відповідальність за безаварійну та стабільну доставку газу споживачам. Будь-яке стороннє втручання в роботу комплексу системи газопроводів - це ризик аварій, псування газових мереж та зупинок газопостачання. Тому наше підприємство надає винагороду за інформацію про крадіїв", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.