ua en ru

"Харківгаз" в 2017 році безкоштовно повірив понад 5 тис. лічильників

"Харківгаз" в 2017 році безкоштовно повірив понад 5 тис. лічильників Фото: газотранспортна інфраструктура ("УНІАН")

Про терміни проведення планової перевірки ПАТ "Харківгаз" інформує клієнтів заздалегідь

Протягом 4 місяців 2017 року ПАТ "Харківгаз" забезпечило безкоштовну перевірку 5,3 тис. газових лічильників у споживачів області. Про це повідомили в прес-службі компанії.

"Зняття приладу, його доставка в лабораторію і послеповерочный монтаж здійснюються за кошти газової компанії. У той же час саму повірку і висновки про придатність до експлуатації лічильника надає споживачеві державне підприємство "Харківстандартметрологія", - пояснили в прес-службі.

Зазначимо, обов'язкова планова повірка лічильників газу передбачена Законом України "Про метрологію та метрологічну діяльність". Про терміни проведення планової перевірки ПАТ "Харківгаз" інформує своїх клієнтів заздалегідь. Така послуга для жителів області є безкоштовною. Вона дає можливість споживачу перевірити роботу приладу і переконатися, що він коректно розраховує спожитий газ.

При цьому, як повідомили в компанії, якщо ж споживач не надасть доступу працівникам газової компанії для зняття лічильника на повірку, тоді законодавство передбачає для нього зміну нарахування обсягів використання газу, яке здійснюється за граничними нормами споживання, з урахуванням всіх газових приладів у будинку.

"У разі коли підтверджено факт втручання споживача в роботу лічильника, порушник оплачує вартість проведеної експертизи та збитки за незаконне використання енергоресурсу. При цьому, нарахування за втручання споживача в роботу лічильника може перевищувати кілька десятків тисяч гривень", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

У компанії нагадали, що вимога Закону щодо використання тільки повірених лічильників газу поширюються не тільки на жителів області, а також на споживачів - юридичних осіб. На відміну від населення, підприємства й організації проводять повірку лічильника газу за свій рахунок. Вартість повірки лічильника для юридичних осіб залежить від типорозміру приладу обліку. В лабораторії ПАТ "Харківгаз" вартість повірки становить від 205 грн. Роботи проводиться у відповідності з вимогами стандарту якості ISO 9001: 2015.

Нагадаємо, консультації по проведенню повірки лічильника газу споживачі Харківської області можуть отримати в контакт-центрі ПАТ "Харківгаз" по тел. (057) 766-21-04, (067) 011-31-04, або через особистий кабінет на сайті 104.ua.