ua en ru

У Харкові "замінували" 6 станцій метро, які підлягають перейменуванню

У Харкові "замінували" 6 станцій метро, які підлягають перейменуванню Фото: у Харкові "замінували" 6 станцій метро

Дзвонивший сказав, що всі станції, які підлягають перейменуванню, будуть підірвані

У Харкові сьогодні, 16 травня 2016 року, замінували 6 станцій метро, назви яких підлягають перейменуванню. Про це у Facebook повідомив директор Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

Як повідомив Сидоренко, спочатку невідомі повідомили про замінування станції метро Холодногірсько-заводської гілки "Площа Конституції" (пересадочний вузел - перехід на станцію метро "Історичний музей"). Станція була закрита на вхід та вихід, потяги проходять транзитом. Зазначимо, в рамках декомунізації станція вже була перейменована (колишня назва - "Радянська").


Пізніше Сидоренко повідомив про мінування ще 5 станцій, яким належить перейменування. Так, на Холодногірсько-заводській лінії метро "замінували" станції "Маршала Жукова", "Пролетарську" і "Радянської Армії". На Олексіївській лінії "заміновані" станції "Площа Повстання" і "Метробудівників імені Ващенка" (пересадочний вузел - перехід на станцію метро "Спортивна").

"Дзвінок про замінування ще п'яти станцій. Дзвонивший сказав, що всі станції, які підлягають перейменуванню, будуть підірвані. Рух закрито на "Маршала Жукова", "Метробудівників ім. Ващенко", "Пролетарської", "Площі Повстання" і "Радянської Армії". Станції закриті, склади йдуть транзитом, поліція працює", - написав він.

Нагадаємо, у Харківському метрополітені в ніч з 30 на 31 грудня 2015 року замінили таблички з назвою станції "Радянська" на "Площа Конституції".